10 aprilie, 2010

Cum sa deosebim veritabilul de fals?Cristalele Swarovski® sunt considerate cristalele cele mai bine taiate-finisate cristale din lume. Din nefericire cererea tot mai mare pentru produse de lux poate crea o buna oportunitate si pentru imitatii. Cei ce produc imitatii ieftine sunt prezenti cu oferte pe internet.

Iata, schematic cum deosebiti un cristal Swarovski® veritabil, de un fals:
Compania Swarovski® realizeaza aceste cristale speciale folosind componente speciale, componente pe care imitatorii nu le pot reproduce. Paleta de culori foarte vasta si delicata este imposibil de reprodus, cristalele Swarovski® avand culori si stralucire unice.

comparison


Indicii care va pot demonstra daca bijuteriile sunt sau nu realizate cu cristale Swarovski® originale:

1. Cristalele Swarovski® sunt perfect netede, deoarece sunt realizate prin taiere uniforma cu masini speciale. Astfel, absolut toate cristalele de un anumit tip sunt identice ca dimensiuni, stralucire, slefuire.

2. Cristalele Swarovski® sunt perfect uniforme. Fiecare cristal este identic cu celelalte cristale din aceeasi gama. Falsificatorii ce realizeaza cristale slefuindu-le cu mana nu vor putea obtine niciodata 2 cristale identice ca lungime, latime, unghiulatii. 

3. Swarovski® foloseste masini speciale pentru taierea cristalelor intr-o modalitatea in care aceste cristale pot avea sute de fete identice, lucru foarte greu de realizat. Fiecare directie a luminii reflectate se va calcula initial de catre computer, apoi cristalul intreg se va simula 3D cu ajutorul calculatorului, optimiza si la final se va converti pentru a fi introdus intr-un program special al masinilor speciale.

4. Precizia masinilor de taiat/slefuit se poate observa cu usurinta si in faptul ca fetele alaturate ale unui cristal se intalnesc perfect intr-un singur punct de convergenta. Se poate observa in imaginea de mai sus.

5. Fatetele unui cristal Swarovski® sunt perfect netede. Imitatiile au fatete cu neregularitati, muchii nefinisate sau aspect de suprafata uleioasa.

6. In momentul in care priviti in interiorul unui cristal nu veti observa granule de aer, asa numite bule. Daca observati astfel de goluri de aer/bule veti sti imediat ca priviti un fals.

7. Deoarece cristalele originale sunt realizate din componente speciale, cu usurinta o sa puteti deosebi un cristal Swarovski® original de un fals.