02 octombrie, 2009

L'histoire

Toate bijuteriile Charm de Paris sunt realizate cu multa dragoste si cristale Swarovski, perle Swarovski, argint, pietre naturale, perle de apa dulce, margele de Bohemia.



Chiar daca astazi Swarovski este un brand cunoscut in intreaga lume, iar cristalele purtand aceasta renumita marca sunt colectionate cu pasiune de sute de mii de oameni, povestea incepe cu o fost o data ca niciodata...

Totul se datoreaza lui Danie Swarovski, fiul unui modest mestesugar, pentru creatiile in sticla si mai ales pentru cristal, pe care avea sa il considere toata viata cel mai valoros si fin material.

Daniel Swarovski s-a nascut pe 24 octombrie 1862 in Georgenthal, Boemia, pe atunci parte a imperiului austro-ungar si unul dintre cele mai importante centre de productie pentru cristaluri si sticla. Aici, tatal lui Daniel avea un mic atelier si un magazin, unde realiza mici obiecte din cristal, cumparate cel mai adesea de vecini, prieteni si membrii numeroasei familii.

In 1883 Daniel Swarovski face o vizita la Expozitia internationala de electrice de la Viena, unde se puteau admira masini inventate de Edison si contemporanii sai. Intuind uriasul potential, Swarovski realizeaza prima sa inventie, o masina de taiat si fatetat cristale cu o precizie uimitoare. Aceasta inventie, patentata in 1892, a deschis poarta unei fascinante lumi cristaline, dar si a unei afaceri ce incet, incet a prins proportii din ce in ce mai mari.

In 1895, Swarovski se muta din Bohemia in Wattens, o mica localitate in Alpii tirolezi, in apropierea orasului Innsbruck. Aici, impreuna cu cei 3 fii ai sai, deschide o fabrica de taiat cristale, experimentand apoi numeroase metode de a obtine cristale.

De la binocluri de o inalta claritate si telescoape ergonomice, la obiecte decorative si bijuterii extravagante, toate aceste obiecte sunt realizate din cristalele Swarovski. De asemenea, cristalele Swarovski au patruns si in lumea haute-couture, decorand genti, pantofi sau rochii, creatii ale unor designeri renumiti.

In prezent magazine Swarovski se gasesc in aproape toata lumea, comercializand bijuterii si mici bibelouri reprezentand diferite figurine si animale (acest segment a fost inceput din intamplare, in 1974, cand designerul Max Schreck, din piesele unui candelabru a construit un mic soricel). Si toate magazinele ce comercializeaza produsele cristaline poarta pe firma lor celebrul logo, lebada Swarovski.