14 octombrie, 2009

Alegerea bijuteriilor


Nu exista femeie care sa nu iubeasca bijuteriile! Fara exceptie, tuturor ne place stralucirea pietrelor pretioase, delicatetea perlelor, robustetea metalelor nobile. Indiferent ca sunt mai mari sau mai mici, mai colorate sau mai diafane, mai grele si impunatoare sau mai fine si delicate, toate apreciem un anumit tip de bijuterie si oricat de multe am avea niciodata nu sunt indeajuns, si sunt un cadou ideal pentru orice ocazie.


Alegerea bijuteriilor ne rapeste mult timp. Fie ca exista deja in cutia de bijuterii din fata oglinzii sau straluceste minunat in vitrina magazinului, alegerea unei bijuterii pentru o anumita ocazia sau pentru nici o ocazie anume nu e un lucru simplu.

Sunt mai multe aspecte de care trebuie sa tinem seama: culoarea, pietrele, stilul - toate sunt importante in alegerea bijuteriilor. Dupa parerea mea nu exista o reteta in alegerea bijuteriilor in functie de forma fetei, culoarea ochilor, marimea buzelor sau a nasului, bineinteles atat timp cat nu accentueaza anumite aspecte asupra carora nu vrem sa atragem in mod deosebit atentia.

Din punctul meu de vedere cel mai importanta este ocazia, tinuta per ansamblu si coafura.

Prima intrebare pe care trebuie sa ti-o adresezi inainte de a alege accesoriile perfecte este: ce vreau sa pun in evidenta? Trebuie sa te hotarasti care va fi centrul de interes al intregii tale infatisari: chipul, decolteul sau mainile?


Chip
Cea mai simpla metoda de a atrage atentia asupra fetei este alegerea unor cercei speciali.
Daca nu te poti hotari asupra cerceilor care ti se potrivesc cel mai bine, atunci urmeaza calea cea mai sigura – calea de mijloc -, optand pentru cercei de dimensiuni medii.

Super hot: cercei foarte lungi, tip candelabru.







Decolteu
Atat o brosa "amplasata strategic" cat si un colier pot atrage atentia asupra acestei zone fierbinti.

Colierele acestui sezon sunt opulente si extravagante, iar moda merge pe principiul: "anything goes" atata timp cat atrage atentia: coliere masive cu mai multe siraguri, de preferat mai lungi. Combinatia perle-pietre pretioase este extrem de sexy. Culorile trebuie sa fie puternice, iar dimensiunile cat mai mari, pentru ca bijuteria sa fie dificil de neglijat.

Super hot: coliere lungi infasurate de mai multe ori, coliere formate din siraguri de margele de diferite dimensiuni.

Must have: pandantive foarte mari in forma de lacrima sau cruce purtate impreuna cu coliere din margele.







 

 

A revenit, de asemenea moda broselor. Si acestea trebuie sa fie masive si sa atraga instantaneu privirea. Multa atentie, insa! Ai posibilitatea de a opta pentru o brosa extravaganta sau pentru un colier masiv. In nici un caz, nu le purta concomitent: se va pierde intreg farmecul! In plus, nu se recomanda purtarea broselor impreuna cu tinute "incarcate" de imprimeuri mari, paiete sau strasuri.



Maini
Daca ai ales sa iti pui in evidenta mainile, atunci ai doua posibilitati (separate sau simultane, in acest caz): un inel sau o bratara.

Inelele trebuie sa aiba cel putin o piatra mare sau sa fie decorata cu "buchete" de perle sau pietre divers colorate.

Super hot: inele foarte late.

Bratarile, asemenea colierelor, trebuie sa fie formate din mai multe siraguri.

Super hot: bratari masive, in forme iesite din comun sau bratari elastice.




Un sfat suplimentar: nu alege bijuterii monocolore. Opteaza, in schimb, pentru combinatii indraznete de culori.