28 octombrie, 2009

Chanel Mademoiselle






I am a big fan of Chanel. I have loved Coco Mademoiselle since the beginning and I was the happiest when I received it as a birthday present from my brother.

Now, Chanel launched the Coco Mademoiselle Rings Collection, which I totally fell in love with. Love at first sight!

I am going to write Santa a letter! ;))





25 octombrie, 2009

Perles Rosé




Cercei cu Cristale Swarovski, perle si margele metalice.
~ Cristal Swarovski Vintage Rose, de 14x10 mm
~ Perle Swarovski de 10 mm
~ margele metalice din Bronz

Lungime totala: aproximativ 4 cm









Sugestie: Se poate asorta cu inelul Cherry Blossom
(Pentru mai multe detalii Colectia "Plaisir de Fleurs" )




Pentru comenzi : beaucharm@gmail.com


23 octombrie, 2009

Pietrele pretioase

Este bine cunoscut faptul ca inca din preistorie, pietrele fine cu aspect deosebit au fost folosite drept obiecte de cult. Mai tarziu, vechii greci si egipteni au asociat cu pietrele semnele zodiacale.

Desi initial acest post trebuia sa fie despre zodii si pietrele pretioase, ce piatra corespunde fiecarei zodii in parte, cum ne influenteaza ea si de ce ar trebui sa o purtam, am gasit atatea informatii pe net, site-urile abunda, dar pe nicicare doua aceleasi idei. Asadar, parerile fiind atat de impartite, m-am hotarat sa deviez un pic de la subiect si sa scriu mai mult despre pietre decat despre zodii. Povestea fiecareia este foarte interesanta, cum oamenii le-au atribuit de-a luncul secolelor diverse semnificatii, cum au crezut in ele sau le-au blamat si cum au ajuns astazi sa reprezinte un epitet al elgantei si distinctiei.



Asada, am descoperit si va impartasesc urmatoarele:

GRANATUL - piatra lunii ianuarie:
Etimologic, "granatum" inseamna samanta, iar numele a fost dat datorita asemanarii cu semintele de rodii (grenadine). Granatul era folosit de catre bijutierii egipteni in anul 3100 i.C., iar spre sfarsitul secolului al IX-lea mai mult de jumatate din bijuteriile vandute in magazinele de specialitate constau in specii diferite de granat. Succesul sau se poate datora si varietatii de culori pe care o prezinta, granatul aparand in orice culoare cu exceptia albastrului. Granatul este piatra aniversara al celui de-al doilea an de mariaj.Granatul simbolizeaza prietenia eterna si increderea si este atribuit zodiei Varsatorului.

AMETISTUL - piatra lunii februarie:
Pe vremea Imperiului Roman, ametistul era folosit de catre romani si greci pentru combaterea mahmurelii cauzate de Bachus, zeul vinului. Legenda spune ca Bachus a parasit-o pe Ametista, nimfa sa favorita, pentru zeita Diana, protectoarea castitatii. Pentru a impiedica o eventuala rivalitate, Diana a transformat-o pe Ametista intr-o piatra alba, iar Bachus a stropit piatra cu vin si a inzestrat-o cu harul de a asigura protectie impotriva betiei. In plus, legenda ii atribuie acestei pietre capacitatea de a-i conferi purtatorului luciditate si inspiratie, vise placute, protectie impotriva otravurilor si imunitate in timpul luptei. Clericii purtau ametist din convingerea ca le aduce pacea interioara, iar in timpul Evului Mediu Casa Regala Britanica purta ametist ca simbol al regalitatii. Culoarea purpurie a reprezentat mult timp simbolul regalitatii, asadar de-a lungul istoriei ametistul s-a bucurat intotdeauna de popularitate. Ametistul este piatra aniversara a 6 ani de casatorie.




AQUAMARINUL - piatra lunii martie:
Numele sau a fost dat de romani, insemnand: "aqua" apa, "marina" mare. Se credea ca puterea pietrei sporeste atunci cand este cufundata in apa, si de aceea exista convingerea ca aceasta piatra protejeaza marinarii si asigura o calatorie lipsita de peripetii. Este stiut ca aquamarinul, datorita culorii sale delicate si linistite, tempereaza spiritele si limpezeste gandirea. Aquamarinul, este considerata piatra dragostei, crezandu-se ca atrage afectiunea persoanei iubite. Legenda spune ca ametistul protejeaza casniciile si ca isi poate schimba culoarea in mana necredinciosilor. Culoarea sa sugereaza racoare, si este purtat cu precadere primavara si vara. Aquamarinul mai reprezinta piatra aniversara a 19 ani de casnicie.

DIAMANTUL - piatra lunii aprilie:
Nici o alta piatra nu a exercitat o mai mare putere de atractie precum diamantul. Numele provine din limba greaca unde "adamas" inseamna "invincibil". In lumea antica diamantul era o piatra rezervata zeilor si regilor, si se credea despre ea ca asigura virilitatea, ca da tarie si curaj in lupta, sau ca apara impotriva vrajilor si a nebuniei. Si totusi exista o alta piatra cu o valoare mai mare decat a clasicului diamant, si cu o si mai mare putere de seductie: diamantul pigmentat. Gama de culori include visiniu violaceu, negru, cenusiu pal, roz, galben, albastru si verde. Cu cat mai intensa culoarea, cu atat mai mare valoarea. Un diamant care straluceste in culori este atat de rar ca valoarea sa poate fi mult mai mare decat a unui diamant incolor. Se estimeaza ca doar unul la 10.000 de diamante naturale este colorat. Reprezinta piatra aniversara a 60 de ani de casatorie.




SMARALDUL - piatra lunii mai
In greaca "smaragdos" inseamna verde, iar despre aceasta piatra se credea ca ii confera purtatorului capacitati de clar-viziune, ca atrage norocul, mentine tineretea si simbolizeaza imortalitatea. Piatra a zeitei Venus, in Evul Mediu simboliza virtutea si se credea ca daca stapanul cade in pacat, piatra se sparge. Smaraldul reprezinta piatra aniversara a 20 si 35 ani de casatorie.

PERLA SI ALEXANDRITUL - pietrele lunii iunie:
Perlele sunt unice prin faptul ca reprezinta singurele pietre pretioase care nu necesita nici un fel de alta prelucrare pentru a le imbunatati calitatea. Perlele au fost cele mai apreciate pietre pretioase pe vremea Imperiului Roman iar in Dinastia Tudor anii 1500 au fost cunoscuti sub numele de "Era perlelor". In cultura asiatica femeile le purtau pentru noroc in dragoste si fertilitate. In Orient pudra provenita din perle a fost si este folosita ca afrodisiac. Compuse in mare parte din carbonat de calciu, perlele au fost folosite de-a lungul timpului in scop terapeutic, ca supliment pentru o dantura sanatoasa, oase puternice, si ca ingredient principal in produsele destinate combaterii arsurilor stomacale provocate de acizi.



Culoarea alexandritului se schimba fascinant in functie de lumina, trecand de la verde inchis la rosu; asa cum singura constanta in univers este schimbarea, tot astfel aceasta schimbare este simbolizata de alexandrit. A fost descoperita in anul 1830 in Muntii Ural ai Rusiei tariste si i s-a dat numele Tarului Alexandru al II-lea. Mina a functionat citiva ani si apoi zacamantul s-a epuizat. Desi au fost gasite zacaminte in Brazilia, culoarea acelor alexandrite, numite si hematite, nu se schimba la fel de spectaculos ca in cazul celor de provenienta ruseasca.


RUBINUL - piatra lunii iulie
Latinii il numeau "ruber" (rosu ca sangele) si il credeau capabil de a vindeca orice boala. De o culoare rosu intens care starneste pasiuni, rubinul simbolizeaza iubirea. Rubinul ascute simturile, aprinde imaginatia si garanteaza sanatatea, intelepciunea, bogatia si norocul in dragoste. Cu exceptia diamantului, nu exista piatra mai durabila decat rubinul. Valoarea unui rubin fara defecte o va depasi pe cea a diamnatului datorita raritatii acestei pietre. Este piatra aniversara a 15 si respectiv 40 de ani de mariaj.




PERIDOTUL - piatra lunii august
Cunoscut si sub numele de crisolit sau olivina, peridotul se crede ca aduce noroc in casnicie, elocventa si siguranta de sine.

SAFIRUL - piatra lunii septembrie
Safirul, varietatea albastra de corindon, era socotita piatra destinului, reprezentand intelepciunea, curatenia si castitatea. Se credea ca are puterea de a atrage spiritele bune si de a ocroti de mania divina. Persanii credeau ca pamantul se afla asezat pe un safir imens a carui reflectie coloreaza cerul in albastru. Safirul este piatra aniversara a 5 si 45 de ani de casatorie. Safirele care contin imperfectiuni minore sunt taiate sub forma de stea.

TURMALINA SI OPALUL - pietrele lunii octombrie
Numele de turmalina vine din limba senegaleza unde "turmali" inseamna "piatra care atrage cenusa". Intr-adevar, prin frecare, turmalina are aceasta proprietate de a atrage cenusa. Dar ce este uimitor la aceasta piatra este varietatea de culori in care se prezinta. Turmalina avea virtuti negustoresi.
In greaca denumirea pietrei, "opalios", insemna schimbator la culoare. Grecii credeau ca aceasta piatra confera darul profetiei. Opalului i se atribuiau calitatile zeului Mercur, fiind considerata ulterior o piatra malefica, aducatoare de nenorociri daca nu reprezenta piatra zodiacala a celui ce o purta. Desi superstitia a palit, inca se crede ca purtarea opalului este nefasta.




TOPAZUL GALBEN SI CITRINUL - pietrele lunii noiembrie
Topazul, se credea ca era aducatoare de noroc daca era montata in aur. Era considerata piatra a prieteniei. Numele ei vine din sanscrita unde "tapas" inseamna foc.
Citrinul, in mare parte galben, se credea in trecut ca protejeaza impotriva muscaturilor serpilor si alunga gandurile rele.




TOPAZUL ALBASTRU, TURCOAZUL, ZIRCONUL, LAZURITUL SI TANZANITUL - pietrele lunii decembrie
Topazul albastru este piatra aniversara a 4 ani de casatorie. Egiptenii o considerau o amuleta impotriva ranirilor de orice fel, deoarece se credea ca a fost Creat dea de insusi Ra, zeul soarelui. Si romanii aveau credinte similare, deoarece asociau topazul cu Jupiter, de asemenea zeul soarelui. Legenda spune ca avea puterea de a desface farmecele si a imbunatati vederea. Grecii credeau ca are puterea de a te face nevazut in caz de nevoie, ca isi schimba culoarea in prezenta mancarurilor otravite, si ca vindeca insomnia, astmul si hemoragiile.

Turcoazul, era piatra poetilor, a scriitorilor si a cavalerilor, aducea noroc, ferea posesorul de accidente si otravuri si isi schimba culoarea in fata unei primejdii. In realitate turcoazul isi schimba culoarea in contact cu epiderma si sapunul, se decoloreaza la soare si se repigmenteaza cu ajutorul amoniacului. Reprezinta piatra aniversara a 11 ani de casnicie.

Se credea in antichitate ca zirconul impiedica bolile letale, combate insomnia si ajuta copii sa creasca. Confundat in ziua de azi cu zirconiul cubic, imitatie a diamantului obtinuta pe cale artificiala, zirconul se prezinta intr-o gama larga de culori, dintre care cea mai cunoscuta este cea incolora, care-l aseamana foarte mult cu diamantul.

Considerat de egipteni piatra lui Ishtar (zeita dragostei), lazuritului i se atribuiau virtuti ce cresteau potenta. Romanii il foloseau de asemenea ca afrodiziac. In Evul Mediu se credea ca lazuritul alunga invidia si frica din suflet. Pana in secolul al XIX-lea a fost folosit pentru obtinerea albastrului ultramarin in pictura si se crede ca albastrul de Voronet a fost obtinut cu ajutorul acestei pietre.

Originar din Tanzania, din apropierea Muntilor Kilimanjaro, si numit dupa tara de origine, tanzanitul are o culoare intensa de albastru care a revolutionat industria bijuteriilor si a avut un succes nemaipomenit pentru o piatra de origine africana. Tanzanitul isi schimba culoarea cand este privit din directii diferite; dintr-un unghi este albastru, din altul purpuriu, iar dintr-un alt unghi are culoarea bronzului.





Sfatul meu este ca atunci cand vedeti o bijuterie cu o piatra care va atrage prin culoare, forma sau raritate. Daca o veti purta veti simti ca ati avut nevoie de ea asa cum este colorata, cu forma ei imperfecta, veti stabili o relatie cu ea. Astfel piatra va deveni compatibila cu energia dumneavoastra, va veti simti mai bine si o veti putea atinge in situatiile dificile.


21 octombrie, 2009

Black Dahlia rendez vous avec Marguerite





Black Dahlia

Inel din cupru cu margele Swarovski nuanta Jet de 10x7 mm, si margele metalice de cupru.
Diametru reglabil.
Diametru floare 3 cm.






Marguerite


Inel din bronz cu diametru reglabil.
~ Margele albe in forma de lacrima 16x8 mm,
~ Piatra ovala Amethyst 10x17 mm si
~ margelute negre.

Diametru floare: aproximativ 35 mm.






Black Dahlia sau Marguerite


Sau impreuna



Pentru comenzi: beaucharm@gmail.com



17 octombrie, 2009

Cherry Blossom










Cherry Blossom, inel din bronz cu diametru reglabil, realizat din pietre si cristal Swarovski.



Ema se bucura acum de stralucirea cristalului Vintage Rose de 14x10 mm, si de delicatetea florii de cires (3 cm) pe care o intruchipeaza inelul.





 




16 octombrie, 2009

Gardenia furieux






Gardenia furieux, inel argintat cu diametru reglabil, din
margele din sticla de Bohemia, margele metalice si cristal Swarovski.
~ Margele nuanta negru Jet din sticla de Bohemia, de 10 mm,
~ Cristal Swarovski
Black Diamond de 10 mm
~ margelute metalice.


Diametru floare - 3 cm.












Pentru comenzi beaucharm@gmail.com


15 octombrie, 2009

Amethyst vitré


Set format din cercei si bratara, pietre Amethyst si negru Jet, si margele metalice.

Cercei:
~ Pietre Amethyst 10x6 mm
~ Suport cercel din argint
~ Piatra neagra Jet in forma de para 20x9 mm
Lungime totala: aproximativ 7 cm

Bratara:
~ Pietre Amethyst 10x6 mm
~ Inchizatori argintate
~ Piatra neagra ovala Jet in suport argintat 21x7 mm
Lungime totala: 19 cm











Pentru comenzi : beaucharm@gmail.com


14 octombrie, 2009

Alegerea bijuteriilor


Nu exista femeie care sa nu iubeasca bijuteriile! Fara exceptie, tuturor ne place stralucirea pietrelor pretioase, delicatetea perlelor, robustetea metalelor nobile. Indiferent ca sunt mai mari sau mai mici, mai colorate sau mai diafane, mai grele si impunatoare sau mai fine si delicate, toate apreciem un anumit tip de bijuterie si oricat de multe am avea niciodata nu sunt indeajuns, si sunt un cadou ideal pentru orice ocazie.


Alegerea bijuteriilor ne rapeste mult timp. Fie ca exista deja in cutia de bijuterii din fata oglinzii sau straluceste minunat in vitrina magazinului, alegerea unei bijuterii pentru o anumita ocazia sau pentru nici o ocazie anume nu e un lucru simplu.

Sunt mai multe aspecte de care trebuie sa tinem seama: culoarea, pietrele, stilul - toate sunt importante in alegerea bijuteriilor. Dupa parerea mea nu exista o reteta in alegerea bijuteriilor in functie de forma fetei, culoarea ochilor, marimea buzelor sau a nasului, bineinteles atat timp cat nu accentueaza anumite aspecte asupra carora nu vrem sa atragem in mod deosebit atentia.

Din punctul meu de vedere cel mai importanta este ocazia, tinuta per ansamblu si coafura.

Prima intrebare pe care trebuie sa ti-o adresezi inainte de a alege accesoriile perfecte este: ce vreau sa pun in evidenta? Trebuie sa te hotarasti care va fi centrul de interes al intregii tale infatisari: chipul, decolteul sau mainile?


Chip
Cea mai simpla metoda de a atrage atentia asupra fetei este alegerea unor cercei speciali.
Daca nu te poti hotari asupra cerceilor care ti se potrivesc cel mai bine, atunci urmeaza calea cea mai sigura – calea de mijloc -, optand pentru cercei de dimensiuni medii.

Super hot: cercei foarte lungi, tip candelabru.







Decolteu
Atat o brosa "amplasata strategic" cat si un colier pot atrage atentia asupra acestei zone fierbinti.

Colierele acestui sezon sunt opulente si extravagante, iar moda merge pe principiul: "anything goes" atata timp cat atrage atentia: coliere masive cu mai multe siraguri, de preferat mai lungi. Combinatia perle-pietre pretioase este extrem de sexy. Culorile trebuie sa fie puternice, iar dimensiunile cat mai mari, pentru ca bijuteria sa fie dificil de neglijat.

Super hot: coliere lungi infasurate de mai multe ori, coliere formate din siraguri de margele de diferite dimensiuni.

Must have: pandantive foarte mari in forma de lacrima sau cruce purtate impreuna cu coliere din margele.







 

 

A revenit, de asemenea moda broselor. Si acestea trebuie sa fie masive si sa atraga instantaneu privirea. Multa atentie, insa! Ai posibilitatea de a opta pentru o brosa extravaganta sau pentru un colier masiv. In nici un caz, nu le purta concomitent: se va pierde intreg farmecul! In plus, nu se recomanda purtarea broselor impreuna cu tinute "incarcate" de imprimeuri mari, paiete sau strasuri.



Maini
Daca ai ales sa iti pui in evidenta mainile, atunci ai doua posibilitati (separate sau simultane, in acest caz): un inel sau o bratara.

Inelele trebuie sa aiba cel putin o piatra mare sau sa fie decorata cu "buchete" de perle sau pietre divers colorate.

Super hot: inele foarte late.

Bratarile, asemenea colierelor, trebuie sa fie formate din mai multe siraguri.

Super hot: bratari masive, in forme iesite din comun sau bratari elastice.




Un sfat suplimentar: nu alege bijuterii monocolore. Opteaza, in schimb, pentru combinatii indraznete de culori.